De economische impact van het coronavirus op de horecabranche is na acht jaar groei terecht gekomen in een crisis met onvoldoende bedrijfsresultaten, hetgeen zonder financiële overheidssteun niet of nauwelijks is te overbruggen. Toegegeven, dit is ‘n merkwaardig begin van een website van ‘n dorpsdichter. Maar hier spreekt zijn verleden in de financiële wereld..

Laten we vooral naar de toekomst kijken. Waar liggen onze kansen?

Kan er vanuit het huidige perspectief uitgekeken worden naar een toekomst waarin mensenstromen op gang komen en plannenmakers hun inventieve ideeën de vrije loop laten. Dit geldt niet alleen voor de horeca, de poëzie heeft het ook zwaar te lijden door de groepsbeperkingen. De communicatie is beperkt evenals het voorbereiden en het presenteren van een nieuwe bundel. Gegeven is dat de horeca met veel (zaal)ruimte bevoorrecht is vanwege hun bredere scala van mogelijkheden, zeker als zij geplaagd wordt door (afstands)beperkingen.

Vraag: Gaan de horeca en de voordracht elkaar weer kansen bieden?

Ja, immers: De horeca en de poëzie bruisen van ingehouden energie. Het antwoord hierop ligt in de toekomst verborgen.

Zo zal op 14 en 15 augustus een Expoëzietie gehouden worden in de grote zaal van Hotel Restaurant Fase Fier, aanvang 11.00 uur.

Hier zal o.a. aan een wand van 20×4 meter in vissersnetten honderden kleurrijke poëzietjes gehangen worden. Deze hebben de afmeting van een A4-tje en worden voorzien van ‘n eigenhandig kort gedicht met max. 6 regels. Het zullen geen stoffige gedichten zijn. Een titel is niet verplicht, de naam of pseudoniem wel. Bij ‘de snoepwinkel voor kunstenaars’ zijn tasjes te koop á € 15,00 met alle benodigde materialen, te gebruiken volgens een in het tasje zittende instructie of via een uitgebreide video-instructie. Poëzietjes met kleurrijke achtergrond kunnen ook in de vorm van b.v. schilderijen met tekst.

 

Poëzietjes afleveren voor 11 augustus bij Snoepwinkel voor Kunstenaars, Dorpstraat 102 in Castricum en deelname bevestigen aan: ex.poezie.tie@gmail.com, zodat wij u op de hoogte kunnen houden.


De stand op 19/7 van de aangemelde poëzietjes is 103 stuks

De poëzietjes blijven overigens uw eigendom en kunnen, als u dat wilt, na 18 augustus weer afgehaald worden bij de Snoepwinkel maar u kunt ze ook nog even in bruikleen geven om het komende jaar op reis te gaan naar leuke, mooie en inspirerende locaties in Kennemerland.

Loading

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *